SZÁLLÁS

III. fokú hőségriasztás

2017-07-31

Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály  szakmai ajánlását figyelembe véve az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért  Felelős helyettes államtitkár az ország egész területére vonatkozóan  2017. augusztus 1-jén 00.00 órától augusztus 4-én 24.00 óráig III. fokú  hőségriasztást adott ki.

Eplényben is az UV index elérte a 7 - 7,9 nagyon erős (8+ extrém) értéket, ami az egészségre ártalmas lehet. Ezért a község területére vonatkozóan tájékoztatást (riasztást) rendelek el a fenti időtartamra.

A magas UV index érték élettani hatásai: leégést, rákos elváltozásokat okoz a bőrön, ezen kívül a szemet is károsítja (szürkehályog) és az immunrendszert is gyengíti. Kérem a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket, az idősebb korosztályt és napon dolgozókat, hogy tartózkodjanak árnyékban vagy fedett helyen 11 és 15 óra között, fedjék bőrüket, viseljenek inget, kalapot, használjanak napvédő krémet a további információig!
A magas UV index hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tettük: egészségvédelmi és biztonságos szabadban tartózkodási, napozási ajánlások, tanácsok közzététele a lakosság és az ellátó személyzet körében. Kérem, hogy az ajánlásokat feltétlenül tartsák be egészségük védelme érdekében!

A várható változásokról, a korlátozás feloldásáról, ha a mérési adatok azt alátámasztják, a helyben szokásos módon (hirdetőkön, forgalmasabb helyeken) plakáton keresztül azonnal tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot!

HASZNOS TANÁCSOK HŐSÉGRIADÓ ESETÉN innen letölthető, valamint az önkormányzat hirdetőin megtekinthető.

Fiskál János polgármester