SZÁLLÁS

Nem csak a 20 éveseké a világ

2012-04-23

Nyugdíjas klubdélután a Kultúrházban

2012. 04. 21-én tartottuk első nyugdíjas klubdélutánunkat. Szerettünk volna olyan programot megvalósítani, ami kimondottan a nyugdíjasoknak szól, amelyben hasznosan és derűsen tudják eltölteni a szabadidejüket, valamint ráébreszteni őket arra, hogy a szórakozás nem korhoz kötött és az ilyen jellegű összejövetelt folytatni kell.

Ennek reményében szerveződött a délután és izgatottan vártuk a nyugdíjasok érkezését. Nagy örömünkre közel 60-an vettek részt a rendezvényen.

Az Eplényi Komédiás Egylet Rejtő Jenő: Rózsa a lovag című kabaréját adta elő, mely a közönség arcára eddig soha nem látott, önfeledt mosolyt csalt.

Nyári László harmonika játékával és Wiszt Tünde énekével, az elfeledett fiatalságukat hozta vissza. A mikrofon kézről kézre járt, mindenki meg akarta mutatni tehetségét, a közönség legnagyobb örömére.

A táncparkett sem maradt üresen, mert a vidám, jól ismert dallamoknak senki nem tudott ellenállni, és még egy fiatal is megirigyelte volna egyes hölgyek és urak tánctudását. Az asztalon, aki megéhezett, kedvére válogathatott a pogácsák kínálatából, szomjukat teával és borral csillapíthatták. A klubdélután közel 4 órán át tartott, tele vidámsággal, énekkel, és tánccal.

A legnagyobb félelmünk, hogy kevesen lesznek, esetleg feszélyezve érzik majd magukat az első alkalommal, teljesen alaptalannak bizonyult, és bebizonyították nekünk a mára már unalmasnak tartott, sokat emlegetett mondást miszerint: ”Nem csak a húszéveseké a világ”!

 Takács Tímea

IKSZT programszervező