SZÁLLÁS

TÁJÉKOZTATÓ építési telkekkel kapcsolatban

2019-12-01

TÁJÉKOZTATÓ

Ezúton tájékoztatom a tisztelt Állampolgárokat, hogy a képviselő-testület a 2019. november 27-i ülésén módosította az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 11/2018. (X. 31.) önkormányzati rendelet 7. §-át, amely a letelepedést szolgáló lakáscélú építési telkek értékesítésére vonatkozó kedvezményes feltételeket szabályozza.

A kedvezmények rendszere, az egyszerűbb alkalmazás érdekében, 2020. január 1-től változik, mégpedig akként, hogy a kedvezmény mértéke nem %-os mértékben, hanem telkenként konkrét összegben került meghatározásra. Továbbiakban is, változatlan mértékkel, megmarad a gyermekek utáni kedvezmény és a hatéves beépítés vállalásához kapcsolódó kedvezmény igénybevételének a lehetősége. A részletfizetés választásának lehetősége viszont megszűnik, mivel erre évek óta nem merült fel igény.

Az építési telkek vételára, amely 2014. január 1-től volt érvényes, 2020. január 1-től az Lf1 és Lf2 övezetben 20%-kal, míg a Vt2 övezetben 25%-kal emelkedik.

Az építési telkek, 2019. december 31-ig – a 10% foglaló befizetésével – megkötött szerződések esetén, még a jelenleg érvényes árakon kerülnek értékesítésre, azzal, hogy a fennmaradó 90%-os vételárat, a szerződés aláírását követően, 30 napon belül kell megfizetni.

A fentiekkel kapcsolatos további részletek a polgármestertől kérhetők, vagy itt a honlapon érhetők el.

 

Fiskál János polgármester s.k.