SZÁLLÁS

TÁJÉKOZTATÓ járványhelyzettel kapcsolatban_IV.

2020-04-24

Tisztelt Állampolgárok!

Az önkormányzatok - mondhatjuk már, hogy menetrendszerűen - most hétvégére is jogosultságot kaptak arra, hogy saját jogkörben dönthessenek a közterület-használattal kapcsolatos kérdésekben a koronavírus-járvány miatt.

Az elmúlt hétvégékhez hasonlóan, a két sportpályát és a játszótereket lezárjuk. Továbbra is táblák figyelmeztetnek arra, hogy "Maradj otthon!". A kormányrendeletben meghatározottak szerint, a közterületen tartózkodási szabályok betartását a rendvédelmi szervek ellenőrzik, a szabálysértőkkel szemben pedig kötelesek intézkedni.

A helyi lakosságot - a vészhelyzet ideje alatt - arra kérem, hogy kerüljék a csoportosulást, tartsák be a korábban már közzétett megelőző intézkedéseket. Kerüljék az esetlegesen "idetévedő" (egyébként szabályszegő) kirándulókat.

A háziorvosunktól kapott információ alapján, a körzetünkben továbbra sincsen igazoltan fertőzött személy. Néhány tesztelésről már van tudomásunk.

Továbbra is érvényben van az országosan elrendelt tűzgyújtási tilalom, ami azt jelenti, hogy a település közigazgatási területén tilos mindennemű nyíltterű tűzgyújtás, kerti hulladék stb. égetése, de még a nyílt lánggal (szikrát kibocsátó tűzzel) végzett kerti bográcsozás is!

A lomtalanításra június közepén lesz lehetőség, erről időben minden ingatlanra értesítést fogunk küldeni, a honlapon és itt a csoportban is, közzé teszem majd a tudnivalókat, amelyek egyébként hasonlóak lesznek a tavalyihoz.

Vigyázzunk egymásra!

Mindenkinek szép hétvégét és jó egészséget kívánok!

Tisztelettel és köszönettel: Fiskál János polgármester tel.: +36203603490, e-mail: polgarmester@epleny.hu