SZÁLLÁS

TÁJÉKOZTATÓ járványhelyzettel kapcsolatban_IV.

2020-05-01

Tisztelt Állampolgárok!

Az egyelőre vasárnapig, vidéken is még érvényes járványügyi korlátozásra tekintettel, az elmúlt hétvégékhez hasonlóan, a két sportpályát és a játszótereket lezártuk. Továbbra is táblák figyelmeztetnek arra, hogy "Maradj otthon!".

A helyi lakosságot – a vészhelyzet ideje alatt, de a jövő heti enyhítések vidéki bevezetése után is – arra kérem, hogy kerüljék a csoportosulást, tartsák be a megelőző intézkedéseket. Kerüljék a kirándulókat, mivel várhatóan egyre többen és szabadabban érkeznek majd lényegesen fertőzöttebb megyékből vagy a fővárosból, akik a fertőzést tovább adhatják, annak ellenére, hogy arról tudnának.

A háziorvosi körzetünkben, továbbra sincsen tudomásom igazoltan fertőzött személyről.

Az országosan elrendelt tűzgyújtási tilalom is érvényben van, ami azt jelenti, hogy a település közigazgatási területén tilos mindennemű nyíltterű tűzgyújtás, kerti hulladék stb. égetése, de még a nyílt lánggal (szikrát kibocsátó tűzzel) végzett kerti bográcsozás is!

A hosszú hétvégére a VERGA Zrt. sorompóval lezárta az erdei utakat, és felhívással figyelmeztetnek az erdőben való helyes, egymás közötti biztonságos tartózkodási szabályokra.

A libegő a Síaréna Kft. felelősségére nyitva lesz, de csak a 400 kV-os távvezeték alatt lévő felső parkolót használhatják. Azt azonban tudni kell, hogy a kijárási korlátozásról szóló hatályos 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet 3. §-ában foglaltakra: „3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.” A Korm. rendelet 4. §-ában meghatározott részletszabályok között nem szerepel az alapos indokok között a libegőzés, magyarul mindenki aki libegőzés miatt hagyja el az otthonát (települését) és utazik ide, az jogsértő magatartást tanúsít. Ezt a rendvédelmi szervek ellenőrzik (kellene), a szabálysértőkkel szemben pedig ők kötelesek intézkedni.

Vigyázzunk egymásra!

Mindenkinek szép hétvégét és jó egészséget kívánok!

Tisztelettel és köszönettel: Fiskál János polgármester tel.: +36203603490, e-mail: polgarmester@epleny.hu