SZÁLLÁS

Terepkerékpáros versenyek a Bringarénában

2013-08-16

Országos rangú eseménynek ad otthont hétvégén az eplényi Bringaréna. Magyarország egyetlen felvonós kerékpárparkjában rendezik a Gravity Hall Downhill Országos Bajnokságot. A rendezvény során két lejtős  versenyszámban is országos bajnokot avatnak. A szombati fourcross versenyen négyesével, a vasárnapi downhill bajnokságon pedig egyesével indítják a versenyzőket, akik vakmerően száguldanak lefelé a pályán a legjobbnak járó címért.

A downhill verseny során 6, a fourcross verseny során pedig 2 kategóriában mérik össze tudásukat az ország legjobb lejtőzői. A lejtős versenyeken a kerékpárosokat felvonóval viszik fel a hegyre. Az eplényi libegőnek köszönhetően a Bringarénában megoldott a felszállítás, így lehetőség nyílik ilyen versenyek lebonyolítására. Természetesen a libegővel bárki felmehet és akár közvetlen közelről szurkolhat, a pálya legizgalmasabb pontjairól.

A hazánkban ritkaság-számba menő esemény nézőként is nagyon izgalmas lesz, hiszen jelen lesz a hazai lejtőzők apraja-nagyja az amatőröktől a profikig terjedően. Az előnevezés során eddig 120-an jelentkeztek, de ez a szám még nőni fog a helyszíni nevezők számával.

Az biztos, hogy létszámtól függetlenül is nagyon nagy küzdelmekre számíthatunk.

Természetesen a versenytől függetlenül használhatóak lesznek a hétvégén a családi élménypályák, valamint az XCO nyomvonal és üzemelni fog a libegő is. Szép tiszta, nyári időnk lesz, így a kilátóból is messze el lehet majd látni.

A Bringaréna nyitva-tartása a következőképpen alakul. Augusztus 20-ig minden nap 10-től 18 óráig nyitva lesz. Augusztus 21-23-ig zárva tart, majd 24-én és 25-én szintén 10-től 18 óráig tart nyitva.

Augusztus 25-ével zárul a Bringaréna 2013-as szezonja.

http://bringarena.com/
http://siarena.hu/