SZÁLLÁS

Szépkorú köszöntés

2014-01-26

2014. január 16-án töltötte be 90. életévét Piller Ignácné eplényi lakos, akit ez alkalomból Fiskál János polgármester köszöntött. Egyben átadta az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök Úr által aláírt, jókívánságot kifejező, az állam által a szépkorúak részére adományozott okiratot.

Kati néni 70 évig élt boldog házasságban Ignác bácsival, aki sajnos tavaly nyáron, nem sokkal a 90. születésnapja előtt örökre megpihent.

Házasságukból született két gyermek, az ő gyermekáldásaik révén 6 unoka és azok gyermekei, a 7 dédunoka később közös családi ünnepséget tartott a jubileumi születésnap alkalmából.

Az Eplényi Egyházközség hölgy tagjai, az Imrefi László Mór o.cist plébános Urral együtt, szintén köszöntötték a mindig kedves és tiszteletre méltó Kati nénit, aki a mai napig is rendszeresen részt vesz a szentmiséken és elévülhetetlen érdemeket szerzett énektudásával és kézi munkáival e közösségben.

A köszöntéskor a Kati néni megmutatta a „Hosszú göröngyös út a Bakonyalján” kéziratát, amelyben az 1945-ös, szülőfalujában Lókúton történt kitoloncolás emlékeit írja le „A háború borzalmai” címmel. Ennyi év elmúltával is, érezhető volt rajta a számára fájdalmas, örökké feledhetetlen és kitörölhetetlen, az utókor számára pedig tanulságos emlékek nyoma.

Ezen jeles nap alkalmából is kívánunk Neki örömet és boldogságot! A Jó Isten pedig éltesse sokáig jó erőben és egészségben!

 

F.J.